Strach v Andělovi Páně 2 nenahání Strach, ale Polívka nebo Taclík

Strach v Andělovi Páně 2 nenahání Strach, ale Polívka nebo Taclík (zdroj: Falcon)

Každá pohádka má své záporáky. A i když v pohádce Anděl Páně 2 je jednou z hlavních postav čert, není tím nejhorším. Skončit v pekle by si zasloužily spíš postavy představované Bolkem Polívkou, Markem Taclíkem, Pavlem Liškou a Stanislavem Majerem. Za co, prozradí v ukázce, naplno škodit budou od 1. prosince, kdy volné pokračování oblíbené pohádky v režii Jiřího Stracha vstupuje do kin.

Anděla Petronola (Ivan Trojan) a čerta Uriáše (Jiří Dvořák) opět mezi smrtelníky zavede zakutálené rajské jablko. Díky němu se seznámí s mladou vdovou Magdalenou (Vica Kerekes) a její dcerou (Anička Čtvrtníčková) a také s řadou hříšníků. Rozhodně k nim patří majitel krejčovské dílny, kde Magdalena pracuje.

„Hraji velkokrejčího, modistu a on je velký ras na své zaměstnankyně. No a nezdá se, že by nějak hodně věřil na nadpřirozené síly, na anděly a čerty, a to se mu potom vymstí,“ popsal nabubřelce Košťála jeho herecký představitel Boleslav Polívka.

Boleslav Polívka
Zdroj: Dagmar Vyhnálková/Marlene Film Production

Na nejlepší cestě do pekla jsou také Stanislav Majer, Pavel Liška a Marek Taclík, kteří si zahráli tři zloděje převlečené za falešné koledníky. „Zlo má být zlo,“ shodují se. „Takže je dobře, že ji Standa škrtí řetězem a Pavel ji pověsil za hák do vzduchu,“ netají Taclík, že Aničku Čtvrtníčkovou při natáčení pohádky nijak nešetřili. 

Jestli je také nebude šetřit opravdový čert, diváci v kinech zjistí od 1. prosince.