Filmová upoutávka týdne: Helen Mirrenová jako smrt navštíví Willa Smithe

Režisér David Frankel, který natočil komedie Marley a já a Ďábel nosí Pradu, se o letošních Vánocích pokusí dojmout diváky. V herecky silně obsazeném filmu Collateral Beauty: Druhá šance totiž hlavní postavu v podání Willa Smithe navštíví několik osob, které mu tvrdí, že jsou personifikací lásky, času nebo smrti.

Will Smith si zahrál vedoucího pracovníka newyorské reklamní agentury, který prožívá hlubokou osobní tragédii. Stahuje se do ústraní, sepisuje dopisy, které adresuje jevům jako láska nebo smrt, a jeho blízcí si o něj dělají starost. K jeho vlastnímu překvapení se kolem něj začnou objevovat osoby, které o sobě tvrdí, že jsou skutečně smrtí nebo láskou a odpovídají na jeho dopis.

Smithovu postavu tak možná čekají podobná setkání s „duchy“ jako ve Vánoční koledě. Ostatně o vánočních svátcích by měla kina snímek nabízet a diváky se zřejmě bude pokoušet dojmout příběh o smíření se životem a vyrovnání se žalem.

Collateral Beauty: Druhá šance
Zdroj: Warner Bros.

Na emoce diváků už režisér David Frankel mířil před osmi lety s filmem Marley a já, mezi diváky si ale asi největší přízeň získal komedií Ďábel nosí Pradu. Jeho poslední filmy jako Nadějný rok nebo Druhá šance (shoda českých názvů náhodná) už ale takový úspěch neměly.

V novém filmu ale disponuje výrazným castingem. Vedle Willa Smithe se objeví i Kate Winsletová, Edward Norton, Naomie Harrisová, Keira Knightleyová či Helen Mirrenová, která se představí jako smrt.