Bud Spencer další rány nerozdá. Italský herec zemřel

Zemřel Bud Spencer (zdroj: ČT24)

Herec a filmař Carlo Pedersoli známý spíše pod jménem Bud Spencer zemřel ve věku 86 let. Proslavil se v herecké dvojici s Terencem Hillem, se kterým natočil řadu akčních komedií nebo westernů.

Bud Spencer zemřel v pondělí v Římě pokojně a bez bolesti, uvedl jeho syn Giuseppe Pedersoli. „Všechny nás měl u sebe a jeho poslední slova byla 'Děkuji vám',“ dodal.

Spencer se narodil v roce 1929 a kromě herectví bylo v jeho životě důležité i plavání. V roce 1950 byl prvním Italem, který uplaval sto metrů za méně než minutu. Sportovní kariéru ale opustil a věnoval se hlavně filmům.

Herecká dvojice Spencer a Hill

Oblíbený herec si zahrál v letech 1950 až 1990 v desítkách filmů, nejčastěji komediálního zaměření. Zavedenou komediální dvojici vytvořil s Terencem Hillem. Pro Spencera byla typická jeho zavalitost, mezi fanoušky byl znám jako „velký přátelský obr“, píše BBC.

Bud Spencer a Terence Hill
Zdroj: Istvan Bajzat/ČTK/DPA

Mezi jeho nejznámější snímky patří Bůh odpouští, já ne! (1967), Pravá a levá ruka ďábla (1970), Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974) nebo Kdo najde přítele, najde poklad (1981).

Spencer uváděl, že si své jméno vybral jako poctu svému oblíbenému pivu Budweiser a americkému herci Spencerovi Tracymu.