Poprvé (a možná) naposled. ČT pilotuje v jeden večer 8 novinek

ČT zve na Noc pilotů (zdroj: ČT24)

Humoristický seriál Byli jednou dva písaři v novém, sitcomová studie Člověka kancelářského anebo 3D bitvy. Česká televize v pátek 10. června „předhodí“ divákům osm pilotních dílů možných hraných i dokumentárních sérií. Noci pilotů patří program ČT2 od 20:00 do jedné hodiny po půlnoci.

„Během vývoje nových pořadů se někdy rozhodneme natočit pilotní díl, abychom si ověřili, nakolik scénář hraného seriálu či koncept zábavného pořadu splní očekávání. Některé piloty jsou pak schváleny do výroby celého cyklu, jiné na svou realizaci teprve čekají. Jsou to však díla svébytná a zajímavá, takže nám bylo líto, že je nikdo, kromě pár lidí v testovacím publiku, neuvidí,“ vysvětlil ředitel vývoje pořadů a programových formátů ČT Jan Maxa, proč se televize s piloty rozhodla seznámit i veřejnost.

Co uvidíte v Noci pilotů?

Uspávačka je autentickou rekonstrukcí života sériové vražedkyně Jaroslavy Fabiánové, která ačkoliv byla odsouzena k doživotí, všechna obvinění popírá. Doku-drama je pilotem k zamýšlené sérii rekonstrukcí skutečných kriminálních případů s názvem Příběh vraha. Fabiánové zločiny už v televizním zpracování také vyšetřovali kriminalisté z Případů 1. oddělení.

Uspávačka
Zdroj: ČT

Pálava svede dohromady Bolka Polívku a Arnošta Goldflama v humoristickém seriálu natočeném na motivy Gustava Flauberta Bouvard a Pécuchet. Volná česká adaptace už vznikla na začátku 70. let pod názvem Byli jednou dva písaři s Jiřím Sovákem a Miroslavem Horníčkem v hlavní roli. 

Pálava
Zdroj: ČT

Martin Dejdar se vydá na výpravu za zajímavostmi Ameriky v pilotním díle k cyklu Státy států. Objevuje především souvislosti, které by divák nečekal. Na úvod na severovýchodním pobřeží.

Státy států
Zdroj: ČT

Jaromír Hanzlík nezamíří tak daleko. Jako zvídavý průvodce zkoumá Láznivý svět pramenů, koupelí, zábalů a také lehce pikantních aférek. Začíná ve Františkových Lázních.

Láznivý svět
Zdroj: ČT

Připravovaný třináctidílný dokumentární cyklus Bitevní pole se vrátí k historicky nejvýznamnějším bitvám české historie. Ztvární je ale moderně: manévry vojevůdců pro lepší představu přiblíží 3D grafika. Úvodní boj propukne u Kolína, kde v roce 1757 vítězství Rakušanů na Pruskem rozhodlo o tom, že České země zůstanou součástí monarchie.

Trailer: Bitevní pole (zdroj: ČT24)

Žije v místech, kde přežijí jen ti nejméně schopní. Je flexibilní, dynamický, pozitivní, nekonfliktní, komunikativní a proaktivní, i když neví, co to znamená. Takový je Člověk kancelářský. Zákony kancelářské džungle v pilotu nového sitcomu proplouvají Petr Vacek, Ivana Uhlířová nebo Jitka Čvančarová.

Jitka Čvančarová
Zdroj: ČT

Všichni dobří rodáci mají být hosty debaty s moderátorem Petrem Šimůnkem. Při představení pořadu zazní Noční hlas designérky Anny Marešové a spisovatele Tomáše Sedláčka. A nakonec – Dobré konce, tedy opět talk show, tentokrát Mirky Zlatníkové, která si u šálku dobrého čaje povídá s obyčejnými lidmi i celebritami o momentech, jež přinesly zásadní životní změnu pro ně i jejich okolí. Jejím prvním hostem bude mimo jiné herečka Světlana Nálepková.