Premiéra za sto let. Film s Malkovichem uvidí diváci, kteří se ještě nenarodili

Nový snímek s Johnem Malkovichem uvidí diváci z budoucnosti. Bude spuštěn teprve tehdy, kdy bude hvězda i tvůrci po smrti. Filmaři se totiž rozhodli premiéru filmu 100 Years – The Movie You Will Never See (100 let – Film, který nikdy neuvidíte) nadatovat až na 18. listopadu 2115. Festival v Cannes, který vypukne příští středu, ve speciálním trezoru v hotelu Le Majestic Barriere alespoň vystaví nosič se snímkem.

Sejf je nastaven tak, aby se zámky automaticky uvolnily na konkrétní datum a dílo zpřístupnily. Jakmile se za filmem dvířka zavřela, začalo automatické odpočítávání.

Budoucnost planety za sto let?

Známý herec si tentokrát zahrál ve sci-fi zobrazující podobu Země tak, jak bude v představách tvůrců vypadat právě za sto let. K dispozici je připravena tisícovka kovových vstupenek, které mají potomkům jejich majitelů umožnit vstup na premiéru ve městě Cognac. Celou akci totiž sponzoruje  značka koňaku. Oněch sto let má právě symbolizovat dobu, jakou zabere vytvořit údajně jednu z nejluxusnějších brandy na světě. 

„Chtěli jsme s Johnem vytvořit nadčasový umělecký kus, který si budou moci lidé užít i za sto let. Jsem na něj velmi hrdý, i když ho uvidí jen má pravnoučata a doufejme i můj klon,“ řekl už dříve o snímku režisér Robert Rodriguez.