Důležitý není jen cíl, ale i cesta. Prague Design Week ukazuje oboje

Design neznamená jen nábytek, auto nebo šaty, které si lidé pořídí, ale i kreativitu, s níž byly tyto produkty vyrobeny, snaží se ukázat Prague Design Week. Třetí ročník prodejní přehlídky českých i zahraničních designérů začíná 2. května a ukáže, nejen „co“ pod designérskými značkami vzniká, ale i „jak“.

V Kafkově domě u Staroměstského náměstí se návštěvníci mohou seznámit s tvorbou více než devadesáti designérů, návrhářů a řemeslníků. Od držáků na bicykly či netradičních jógových míčů až po futuristické vodní dýmky. 

Začíná Prague Design Week (zdroj: ČT24)

Prohlédnout si mohou také luxusní umělecké reprosoupravy, soustružené dřevěné mísy nebo automobilový design s využitím karbonového vlákna. Pořadatelé navazují na loňský úspěch ekologických sáčků Frusack a i v aktuálním ročníku se více zaměřili na výrobky z recyklovaných materiálů. Vystavují například kabelky z pratelného papíru či dřevěné USB klíče a trsátka.

Studentský design dostal svůj vlastní prostor v ulici Na Příkopě, kde se ve skleněném modulu představují práce studentů z Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. 

A protože přehlídka nechce ukazovat jen výsledné výrobky, ale i kreativní přístup jejich tvůrců,  doprovází výstavu i workshopy a přednášky. Zájemci si mohou navrhnout své vlastní položky nebo šperky. Možnost mají do 8. května.