Co mají mimozemšťani, Superman či Rowlingová v plánu? Jít do kina

Jaké filmy se chystají do českých kin? (zdroj: ČT24)

Batman se srazí se Supermanem, naše Země s mimozemšťany, církev se skandálem, J. K. Rowlingová s kouzelným kufrem a Leonardo DiCaprio s americkou divočinou. A s jakými očekávanými velkofilmy se srazí v roce 2016 český divák v kinech? Některé z nich ve světě už premiéru měly, některé ještě plátno neviděly.

Revenant - Zmrtvýchvstání, režie: A. G. Iñárritu. Získá Leonardo DiCaprio konečně vytouženého Oscara? Měl by - předpovídají 41letému herci američtí novináři. Postava zkušeného lovce byla zatím nejnáročnější rolí v jeho kariéře. V mrazivé americké divočině se těžce zraní. Přežije pohřbení zaživa a vydává se na cestu, žene ho pomsta a touha po odplatě. V českých kinech bude DiCapriův lovec zápasit od 14. ledna.

Spotlight, režie: Thomas McCarthy. Komu se zlatá soška blýskne v ruce, netuší do poslední chvíle nikdo. O tomto filmu ale v Americe píší jako o jediné jistotě v nabitém oscarovém závodu. Předlohou k filmu Spotlight je pravdivý příběh, který získal Pulitzerovu cenu. Vyšetřování zneužívání dětí v katolické církvi odhalí desítky let trvající kamufláž na nejvyšší úrovni v náboženských institucích. Rozplétat tento příběh budou moct tuzemští diváci od 7. dubna.

Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti, režie: Zack Snyder. Z reality do fikce. A rovnou mezi legendární a oblíbené filmové superhrdiny - Batmana a Supermana. Ben Affleck coby Batman má Supermana v podání Henryho Cavilla dovést k odpovědnosti. Možná tak ale započne cesta k velkému přátelství. Jak dopadne souboj mimozemšťana s pláštěnkou proti temnému rytíři, bude v Česku jasné od 24. března.

Den nezávislosti: Nový útok, režie: Roland Emmerich. Sci-fi ještě jednou. Před dvaceti lety Den nezávislosti nově definoval velkofilm. Další kapitola přinese nový útok - novou globální katastrofu. Pozemské národy se snaží ochránit planetu, na vyspělé mimozemšťany se ale úplně připravit nelze. Lidstvo ovšem přece jen může před vyhynutím zachránit lidská vynálezavost a statečnost. Tento souboj se v českých kinech povede od 23. června.

Fantastická zvířata a kde je najít, režie: David Yates. A do třetice trochu jiná fantazie. Ta od J. K. Rowlingové. Harry Potter se sice v tomto filmu neobjeví, čar a kouzel tu ale bude dost. Mladý zoolog si do Ameriky přiváží kufr plný kouzelných zvířat a bytostí. Jenže některé mu z jeho bezedného zavazadla uprchnou… O roli hlavní dívčí postavy v tomto filmu se ucházelo na dvacet tisíc britských školaček. Zda je to předzvěst i diváckého úspěchu, bude - alespoň v Česku - jasné od 17. listopadu.