Jak zní Teorie tygra? Bartoška a Balzerová napoví v první ukázce

První ukázka z Teorie tygra (zdroj: ČT24)

I manželství může po mnoha letech dojít dech. Své o tom vědí Jiří Bartoška a Eliška Balzerová, kterým v nové komedii způsobí krizi ve vztahu Teorie tygra. Tři a půl měsíce od poslední klapky představují tvůrci první ukázku.

A i když to první zveřejněné záběry nenaznačují, Teorie tygra je komediální road movie. Šedesátiletý veterinář chce zpátky vládu nad svým životem, jeho panovačná žena totiž převzala v manželství zodpovědnost za všechno, i za něj. Stává se z něj rebel, od manželky utíká a vydává se na cestu plnit si své sny. Naplňuje „teorii tygra“ - tedy stát se sám sobě pánem.

„Partneři mají občas tendenci se znesvobodňovat a člověk zatouží v tu chvíli po nějaké formě svobody,“ uvedl k tématu Radek Bajgar, režisér i scenárista snímku, který je jeho celovečerním debutem. V hereckém obsazení hlavních rolí svedl po čtyřiceti letech dohromady Jiřího Bartošku a Elišku Balzerovou. Před kamerou se naposledy setkali v roce 1975, kdy Bartoška dostal svou první vetší filmovou příležitost v psychologickém snímku Hřiště.

Teorie tygra
Zdroj: CinemArt

S jejich Teorií tygra - komedií pro muže, kteří mají zkušenost s manželstvím, a pro ženy, které mají zkušenosti s muži, jak film popisují tvůrci - se diváci v kinech seznámí 31. března. V dalších rolích se objeví Tatiana Vilhelmová, Jiří Havelka, Jakub Kohák nebo Iva Janžurová.