Porod doma, nebo v nemocnici? Čtyři v tom čeká oboje

Čtyři v tom do třetice (zdroj: ČT24)

Porody v nemocnici versus porody doma je asi nejvýraznější protiklad nové, v pořadí už třetí série dokumentárního seriálu Čtyři v tom. Novou řadu divácky úspěšného projektu o těhotenství a rodičovství bude Česká televize vysílat každou středu od 2. září na Jedničce.

Jedinou prvorodičkou v seriálu je dvaatřicetiletá Kateřina, zastánkyně porodů pod lékařským dohledem. Porod doma ani nezvažovala. „Jsem dětská lékařka, takže pro mě šlo o jednoznačnou volbu,“ vysvětluje.

Třicetiletá Pavla má zcela odlišný přístup. Své druhé dítě přivedla na svět v obýváku. S přítelem žije v Británii, kde porod doma s asistentkami zákony povolují, což tvůrcům Čtyř v tom umožnilo natočit často skloňované téma.

Chtěli jsme ukázat rodiny s více dětmi. Seriál stráne, je zkušenější stejně jako tvůrci, tzn., že jdeme hlouběji a do více vrstev.
Markéta Ekrt Válková
režisérka

Nejmladší z matek – Veronice – je osmadvacet let, čeká ale už své čtvrté dítě. Čtveřici doplňuje o deset let starší Eva, do jejího vztahu s výrazně starším partnerem přibudou dvojčata.

„Často se nám v příbězích vybraných hrdinek ukázalo, jakým způsobům restartují svůj přístup, svůj život nebo vztahy,“ doplnila režisérka, že třetí řada vstupuje na obrazovku s podtitulem „druhá šance“. Čtyřem v tom ji ČT bude dávat šest týdnů.