Cocotte Minute svolávají svůj kmen. Točí nejsyrovější desku

Cocotte Minute mají novou desku (zdroj: ČT24)

Cocotte Minute se po dvouleté pauze vrací k řemeslu. Za účasti vyvolených fanoušků, kteří kapelu finančně podpořili na crowdfundingovém portálu Hithit, naživo natočí novou desku. Vyjde pod jménem Rituál, kmen a srdce a kmen.

Formace tvrdí, že půjde o nejsyrovější nahrávku v její historii. „Originální živá video deska. Dva roky práce, deset nových tracků, jediný ostrý pokus!“ uvádí muzikanti. Skladby totiž budou nahrávat naživo přímo za přítomnosti fanoušků. Bude jich ale jen hrstka, takže nepůjde o klasický koncert. Proces výroby se tak ponese v mnohem intimnější rovině než doposud.

Oproti klasickému albu, které si skupina obvykle dopředu připraví, nahraje ve studiu a pak se dodělá, tohle musíme zvládnout hned napoprvé a na sto procent, říká frontman Martin Zeller. Muzikanti budou stát čelem proti sobě v kruhu, aby se na sebe plně mohli soustředit.

A téma? Národní uvědomění, ztráta hodnot, ale také přátelství nebo sounáležitost. „Už nám není dvacet pět,“ říká Zeller a přiznává, že se na desce mihne i zmínka o rodině a potomcích. „Celá nahrávka má smysl, protože je dělaná s lidmi,“ uzavírá.