Večerníček je rekordmanem roku

Večerníček slaví letos půlstoletí na obrazovce, což je na jednu televizní postavičku docela slušný rekord. Ocení jej i na letošním festivalu Město rekordů v Pelhřimově, kde Večerníček v pátek večer převezme ocenění. Ocitne se ve společnosti největší sekery v Česku, ženy s nejtěžšími nákupními taškami nebo nejdelšího štrúdlu.

„Večerníček je rekordmanem, protože je nejdéle vysílaným pořadem pro děti a ještě k tomu stále se stejnou znělkou,“ vysvětlil ocenění Miroslav Marek, prezident pořádající Agentury Dobrý den Pelhřimov. „S Večerníčkem a jeho hrdiny se návštěvníci festivalu budou moci vyfotit i během celé soboty,“ doplnil, že oblíbená televizní postavička bude na pelhřimovské rekordy dohlížet i druhý festivalový den. 

Jubilejní pětadvacátý ročník přehlídky shromáždil na dva dny do Pelhřimova to „nej“. Účinkující se budou předhánět v rozbíjení kamenů holou rukou, v umíchání mojita, v pletení šály a dokonce v dálce řas svých psů. „Michal Zahradník je první člověk na světě, který rozpohyboval parní stroj vlastní výroby, on ho navíc vyrobil celý ze skla. Jana Dostálová u nás představila čokoládový zámek Chaumont na Loiře. Magnetický muž, Karol Ostertag, si položil vestoje na hruď železo o váze 225 kilogramů. Možná to 'nej' je unikátní kolekce výrobků ze sirek. Tomáš Korda je slepil z více než tři čtvrtě milionu zápalek, to je opravdu dílo, které nemá ve světě obdoby,“ ohlédl se za tím nejlepším z čtvrt století historie festivalu Marek.

Do světa rekordů a kuriozit mohou lidé nahlédnout v Pelhřimově ještě v sobotu.