Tomáš Holý znovu pokoří Dračí zub. Aplikace láká filmové fanoušky

Tomáš Holý a František Němec o prázdninách znovu pokoří Dračí zub, zatímco Magdaléna Vašáryová s Jaromírem Hanzlíkem vylezou na komín pivovaru. Mobilní aplikace Czech Film App a nový web provedou filmové fanoušky po nejzajímavějších lokacích Česka. Kampaň má být spuštěna v červnu.

Aplikace láká filmové fanoušky (zdroj: ČT24)

Český ráj patří v tuzemsku k nejvyhledávanějším filmařským lokalitám. Točila se tu víc než stovka snímků, včetně komedie Jak dostat tatínka do polepšovny (1978). Rodinný film Marie Poledňákové je zřejmě nejznámější snímek, který v pískovcových skalách vznikal. Filmový Dračí zub je ve skutečnosti Skautská věž, další ze slavných scén se odehrává u rybníka Vidlák. Lokace se staly velkým lákadlem pro turisty.

Země jako z filmu

První tipy na filmové výlety zveřejnilo před dvěma lety na webu sdružení Český ráj. Teď se díky nové aplikaci dostávají do tabletů a chytrých telefonů a nabídka se navíc rozšiřuje na celou republiku. Kampaň Česko – země jako z filmu, která je určena zemím střední Evropy, nabídne od června aplikaci Czech Film App a nový web.

„Člověk může dorazit na vybranou lokaci a přehrát si konkrétní záběr z toho filmu nebo se dozvědět nějakou další zajímavost,“ říká projektový manažer společnosti CzechTourism Jiří Dužár. Kampaň zahrne padesátku slavných českých filmů a nabídne nejen fotografie a filmové ukázky, ale také zajímavosti z filmového natáčení.

„V kampani budeme ukazovat ikonická místa neodmyslitelně spjatá s filmy. Tomáš Holý a František Němec znovu pokoří Dračí zub, Magdaléna Vašáryová s Jaromírem Hanzlíkem vystoupají na komín Postřižínského pivovaru a Libuše Šafránková v roli Popelky znovu obuje svůj střevíc na hradě Švihov. Zahraniční návštěvníci si přijdou například na oscarového Toma Hulce coby filmového Amadea a jeho nezaměnitelný smích, který je bude zvát k prohlídce Prahy a Kroměříže,“ popisují autoři aplikace.