Nerozumíte současnému umění? Zavolejte na dispečink

Nerozumíte současnému umění? Chcete se orientovat na výtvarné scéně? Hledáte ty správné galerie? Nechte si poradit. A zavolejte na dispečink.

Informovat se o současném dění v českých výstavních síních a galeriích přímo u kurátorů či teoretiků umění mohou ti, kdo v tomto týdnu zavolají na Tranzitdispečink. Část pražské galerie Tranzitdisplay se promění v telefonní dispečink, který poskytne erudované informace o konkrétních současných výstavách či vystavených dílech.

Při čtyřhodinových službách se u dispečinku vystřídá 12 kurátorů. Jsou mezi nimi třeba Ondřej Horák, Ondřej Chrobák z Moravské galerie Brno, nová ředitelka Společnosti Jindřicha Chalupeckého Karina Kottová, Ludvík Hlaváček či Milan Mikuláštík. Zájemci mohou volat na telefonní linku dispečinku +420 737 520 614.

Dispečink začne fungovat v úterý ve 20:00, v neděli od 19:00 se v galerii uskuteční prezentace pro veřejnost. Podrobnosti najdete zde.

Projekt nazvaný Nerozumíš tomu? Zavolej na Tranzitdispečink vyhrál třetí ročník studentské soutěže vyhlášené iniciativou Tranzitdisplay, jehož autory jsou studenti pražské UMPRUM Jan Boháč, Barbora Fastrová, Pavel Jestřáb a Anna Ročňová.

Snahou soutěže je představovat současné umění jako běžnou součást našeho života. Tato aktivita se stala významnou součástí aktuální podoby Tranzitdisplay, která naplňuje snahy o hlubší spolupráci se studenty vysokých škol.