Příběhy Třinácté komnaty černé na bílém

Dokumentárnímu cyklu České televize Třináctá komnata, vyšlo už druhé knižní pokračování. Obsahuje dalších 13 životních příběhů známých osobností.

13 zajímavých osudů a jmen, boj s alkoholem, těžkou nemocí, nehody anebo rodinné krize. Svá tajemství a životní těžkosti vyprávěli na kameru redaktorům třeba Helena Štáchová, Jitka Zelenková, Jan Přeučil nebo Kamila Moučková.

Autorka pořadu Iveta Toušlová podotýká: „Těch příběhů je opět třináct a my jsme se snažili, aby byly tematicky odlišné a byly to ty nejzajímavější, které se v rámci Třinácté komnaty objevily.“

Pro většinu oslovených byla veřejná zpověď terapií, což potvrzuje i Kamila Moučková: „Já jsem měla jeden problém, protože celý národ mě zná, ale pravdu o mém otci, komunistickém funkcionáři znalo jen málo lidí a tím, že jsem to přiznala, se mi hrozně ulevilo.“

Knížka obsahuje i komentáře autorů a režisérů, ohlédnutí za natáčením a také poznámky o tom, jak na jednotlivé příběhy reagovali diváci. Česká televize za necelé tři roky odvysílala 70 dílů Třinácté komnaty a série nekončí. Na příští rok se už připravují díly například o Mileně Dvorské nebo Michalu Pavlíčkovi.