Uspěchaný člověk v tanečním podání

Praha – Premiéra tanečního projektu IN-FINITO v choreografii Věry Ondrašíkové uvedla na repertoár divadla Ponec novou inscenaci, která reflektuje hektický život dneška.

Spěchejte pomalu a stihnete víc, než jste si dokázali představit - to by mohl být podtitul tanečního projektu IN-FINITO, poukazuje totiž na uspěchaný životní styl lidí ve městě, ve kterém má rychlost a efektivita často přednost před kvalitou života.

Choreografka a autorka představení Věra Ondrašíková objasňuje motivaci: „Já si v choreografii pohrávám s motivem “instantnosti„, kdy člověk žije hlavně přítomností, kterou si mnohdy nedokáže zorganizovat a pak se pro něj stane přeplněná, v tu chvíli je pro něj vlastně okamžik nekonečný, proto IN-FINITO.“

Tři tanečníky v obleku, kteří odkazují na ambiciózní lidi dneška, které zcela pohltil zrychlený a často šílený životní styl, doprovází výrazný světelný design a jednoduchá scéna.

„Na představení je zajímavé to, že přímo pro něj byla vytvořena hudba od skupiny 6 polnic. Hudba vznikala zároveň s choreografií,“ dodala Ondrašíková.

Tanečně-divadelní představení IN-FINITO bude v repríze uvádět během roku divadlo Ponec, projekt má dále ambici vystupovat v rámci festivalů v Česku i v zahraničí.