Jaroslav Rudiš získává nové „čtenáře“ audioknihou

Praha - Nový román spisovatele Jaroslava Rudiše "Potichu" vychází krátce po své tištěné podobě i jako audiokniha. Příběh pěti postav odehrávající se během jednoho dne a noci v Praze, kterým Rudiš (*1972) uzavírá po Berlíně a Liberci "městskou trilogii", čte muzikant a herec Richard Krajčo. Společně s Borisem Carloffem také složil k nahrávce hudbu.

Audiokniha je doplněna bonusem v podobě nahraného rozhovoru s autorem knihy Jaroslavem Rudišem a písní A Little Black Cat od kapely Kill the Barbie, která je soundtrackem nového románu a zhudebněným textem z knihy. Audiokniha má délku šest hodin a je opatřena popisem v Braillově písmu.

Potichu je druhou audioknihou, kterou nakladatelství Tympanum vydává díky grantu Visegradského fondu. Součástí projektu Rozečtený Visegrad je vydání čtyř nových knih mladých autorů ze zemí tzv. Visegradské čtyřky - Česka, Slovenska, Polska a Maďarska - na audioknihách. Cílem je přivést mladé lidi ke knihám a literatuře prostřednictvím jejich oblíbeného média, tedy MP3 přehrávače. V rámci projektu vyšla koncem října kniha slovenského autora Michala Hvoreckého Eskorta.

Zájemci si také mohou nahrávku stáhnout ze serveru www.i-legalne.cz.