Ach, ta láska prodejná

Jak napovídá název, v inscenaci se jedná především o prostituci. Autorům se podařilo ztvárnit historii prodejné lásky v podstatě od Adama a Evy až po současné dějiny, s notnou dávkou humoru a lehkou peprností, ale bez jakéhokoliv náznaku umravňování či vulgarizace. "Našim záměrem je, aby se divák pobavil a dozvěděl se něco, co by třeba nikdy nepředpokládal," vysvětluje spoluautor a režisér Jan Pecha.

Jak napovídá název, v inscenaci se jedná především o prostituci. Autorům se podařilo ztvárnit historii prodejné lásky v podstatě od Adama a Evy až po současné dějiny, s notnou dávkou humoru a lehkou peprností, ale bez jakéhokoliv náznaku umravňování či vulgarizace. „Našim záměrem je, aby se divák pobavil a dozvěděl se něco, co by třeba nikdy nepředpokládal,“ vysvětluje spoluautor a režisér Jan Pecha.

Herci se během představení převtělují do různých rolí napříč historií, národnostmi i náboženstvím. Divák tedy nepřijde o vtipné ztvárnění židovského otce v podobě Otakara Brouska, o Madame de Pompadúr v podání Lucie Pernetové či egyptského faraona Martina Písaříka. Procházka dějinami kurtizán, poběhlic, héter a nevěstek nabízí kuriozity a střípky ze skutečných dějin. Divákům odhalí například zajímavosti o vlivných vladařích, které se v knize dějepisu nenajdou. „Čím jsme šli dál do historie, tím těch informací bylo méně, ale nemohu říci, že by byly méně zajímavé,“ komentuje Pecha.

Vzhledem k tomu, že se jedná o původní hru, ani herci si nebyli jistí, jak bude publikum na poněkud kontroverzní, ale veselý a vtipný kabaret reagovat. „Do poslední chvíle jsme nevěděli, jestli se budou vůbec diváci bavit a zda se hra bude líbit. Po premiéře bylo ale už zřejmé, že publikum záměr autorů přijalo pozitivně,“ říká mladý herec Martin Písařík.