Nový dokumentární cyklus přibližuje osudy lidí, kteří se ocitli v krizi

Praha - V novém dokumentárním cyklu České televize Restart o lidech, kteří překonali sami sebe, představí Česká televize v neděli 9. září příběh motorkářky Lenky Součkové.

Milovnice motorek Lenka Součková, která byla hostem studia Dobrého rána, se vybourala na motorce a těžký úraz páteře jí způsobil trvalé ochrnutí nohou. Přesto, že skončila na invalidním vozíku, na motorky nezanevřela. V těžké chvíli jí nejvíce pomohl otec a přátelé. Na dně se ocitla rok po úraze, když její otec zemřel. Skutečnost, že se musela postarat o své dvě dcery, jí dodávala sílu při hledání práce. Bývalá řidička z povolání se po havárii naučila pracovat s počítačem. Nové zaměstnání však hledala čtyři roky a dnes pracuje doma s počítačem.

Nehoda jí sice změnila život, nicméně jeden koníček z minulosti jí zůstal. Znovu začala jezdit na motorce: „Když sedím na motorce, mám pocit, že jsem zdravý člověk,“ vysvětlovala důvod, proč se k motorkám vrátila. Na motorce jezdí jako spolujezdec, sama zvládá jízdu na čtyřkolce.

Motorkám propadly i obě Lenčiny dcery, a to i přesto, že motorka negativně zasáhla do života jejich matky. Lenka se o své dcery však nebojí: „Je to úplně jedno, jestli budou jezdit na kolečkových bruslích, jestli budou jezdit na motorce, to nebezpečí je všude.“ K možným obavám nicméně dodala, že vždy dbá na to, aby obě dcery měly vhodné boty, správné oblečení a přilbu.