Rock Café osud Bunkru následovat nebude

Starosta Prahy 1 Petr Hejma dementoval prostřednictvím ČT informace o tom, že by městská část Prahy 1 chtěla vypovědět provozovatele hudebního klubu Rock Café. Na svém pravidelném pondělním zasedání městská část pouze konstatovala, že skončila platnost kolaudačního rozhodnutí k 31. prosinci 2007. Vzhledem k tomu, že bylo zjištěno opakované překračování hlukových nočních norem, následovalo jednání Prahy 1 s provozovatelem hudebního klubu za účelem řešení této záležitosti.

„Ctím, že Rock Café má v této budově dlouholetou tradici jako hudební klub i art kino či divadlo. Je to místo, kde se setkávají mladí lidé, a my jsme rozhodnuti tuto činnost podporovat. Na druhou stranu nemůžeme připustit překračování zákonů, vyhlášek a norem. Z tohoto důvodu budeme ve spolupráci s provozovatelem klubu hledat další technické řešení, jak doodhlučnit tento prostor. Jsem přesvědčen, že se nám to společně podaří,“ sdělil ČT Hejma.
 
Starosta Prahy 1 zároveň popřel, že by městská část někdy uvažovala o změně nájemce. Stavební úpravy směřující ke snížení hlučnosti by měly proběhnout v horizontu několika měsíců. Pak proběhne další hlukové měření. Vlastníci bytů v domě zároveň žádají o obdobné měření v přilehlém sálu Reduta.