Dobrá čtvrť se vrací v drsnější podobě

Praha - Seriál České televize Dobrá čtvrť pokračuje novou řadou. Osud zavede hlavní hrdiny po maturitě z gymnázia do zcela nového prostředí. V hlavních rolích původní studentské čtveřice se během pondělních večerů opět objeví Martha Issová, Anna Kulovaná, Pavel Trojan a Přemysl Boublík.

Spolužáci mají gymnázium za sebou, až na Katku, která se s cejchem bývalé narkomanky musí vrátit do školní lavice. Právě na její osud se tentokrát autorka scénáře Lucie Konášová zaměřila nejvíc. 
  
„Když jsem scénář ke druhé sérii dostala, začala jsem se těšit, byl zajímavě napsaný a bylo vidět, že je kam jít,“ říká Martha Issová, představitelka Katky. 
 
Jedenáct nových dílů pokračuje v ulicích stejné čtvrti, představí se několik nových postav, například Jiří Bartoška jako primář Palouš nebo Hana Maciuchová jako kamarádka profesorky Svobodové. Jan Dolanský se pro roli Bondyho musel dokonce učit míchat hudbu. 
  
„Velká část příběhu se posune do squatu, což přináší drsnější prostředí a pro řadu diváků to asi bude přímo objevné,“ říká režisér Karel Smyczek, s nímž na seriálu spolupracovali dramaturgyně Marča Arichteva, kameraman Antonín Chundela, střihač Zdeněk Patočka, kostýmní výtvarník Petr Kolínský, architekt Milan Býček a také autor hudby Michal Pavlíček. Jeho závěrečná titulková píseň není pokaždé stejná - podle atmosféry, ve které jednotlivé díly končí, se střídají dva dívčí hlasy, drsnější a lyričtější.

Dobrá čtvrť je jedním z divácky nejúspěšnějších seriálů České televize. První řada získala před dvěma lety cenu Elsa jako nejlepší dramatický pořad roku. Do zákulisí natáčení zavede diváky Film o seriálu Dobrá čtvrť II (scénář, kamera, režie Martin Kubala) ve čtvrtek 10. dubna od 19:30 na ČT 2.