Proslulý Buena Vista Social Club se vrací na scénu

Londýn - Hudební seskupení vyráží na turné po Velké Británii. Zavzpomíná na kubánské hudebníky, kteří v původním hudebním projektu působili. Buena Vista Social Club prožíval svou největší slávu ve 40. letech. V roce 1999 ho opět zviditelnil dokumentární film německého režiséra Wima Wenderse a lídra projektu Rya Coodera, kteří obnovili hudební formaci z bývalých klubových hudebníků a natočili film se stejnojmenným názvem: Buena Vista Social Club.

Filmové písně se staly legendou žánru kubánského latino-jazzu. A právě díky tomuto filmu objevil kubánské hudebníky celý svět. Do té doby se jednalo spíš o uzavřenou společnost, která se rozšiřovala více méně o rodinné příslušníky. 
  
„Po jejich boku jsem se toho naučila mnoho. Udali směr mé kariéry, stejně jako ostatním mladým lidem v klubu,“ říká dcera Amadita Valdese Idania.
  
O chystaném turné po Velké Británii perkusista Valdes říká: „Bude to velká oslava. Vždycky říkám novinářům, že je Anglie náš druhý domov. Čeká nás 32 koncertů po celé Velké Británii.“
 
 
Hudební turné Buena Vista Social Club po Británii odstartuje v polovině dubna.