Dnes má v Česku premiéru film Sex ve městě

Praha - Do českých kin dnes přichází celovečerní varianta seriálu Sex ve městě. Seriál si jako první všiml fenoménu "singels", získal osm Zlatých glóbů a sedm cen Emmy. Kostra filmu je v podstatě stejná jako u seriálu, jde opět o mozaiku příběhů čtyř hlavních hrdinek. Zásadní rozdíl je, že hrdinky už jsou starší a řeší trošku závažnější problémy, než řešily po třicítce.

Úspěšnost převedení televizního seriálu na filmové plátno závisí ve značné míře na tom, jak se seriál bude přizpůsobovat pravidlům celovečerních filmů. Podle filmového kritika Tomáše Seidla se však tvůrcům filmu nepodařilo příliš navázat na původní poetiku seriálu, břitkého ostrovtipu, sebeironickou upřímnost a otevřenost, čímž seriál proslul.

„Původní seriál, který se začal vysílat před deseti lety, vycházel zpočátku ze vztahových komedií, zatímco filmová podoba se příliš přizpůsobuje současnému pohádkovému modelu romantických komedií, kde nejde o nic jiného, než aby se hlavní hrdinka vdala za svého prince na bílém koni,“ říká Seidl.

Hlavní postava Carrie ve filmu postoupí ve své kariéře jako spisovatelka bestsellerů, romantická Charlotte otěhotní, právnička Miranda bude bojovat s mateřskými povinnostmi a nezávislá Samantha se odstěhuje za svým milencem do Los Angeles.