Jihočeský Tábor hostí Planet Festival

Tábor - Jihočeský Tábor bude od pátečního odpoledne hostit hudební akci Planet Festival, která navazuje na úspěšné akce z minulých let - Go Planet Roxy a Love Planet. Festival láká hlavně na letošní britskou senzaci Hadouken!, popové trio Kosheen nebo americkou punkovou formaci Bad Religion.

Planet Festival bude rozdělen na tři scény. Na Hýlačce, která je pojmenovaná podle nedaleké rozhledny, se mimo jiné představí němečtí neopunkeři Beatsteaks, belgická skupina Fort 242 nebo tuzemští UDG, Tata Bojs a Sunshine. Naopak na Kotnově, jenž nese jméno podle věže a zříceném hradu v Táboře, se objeví oblíbené ska kapely The Chancers a Polemic, hip hopeři Bow Wave z Karlových Varů nebo elektronické projekty Skyline a Ohm Square.

Kvůli možné nepřízni počasí nebude chybět ani stan, v němž zahrají drum'n'bass DJové Ed Rush a Shy FX, který vystoupí spolu se Staminou MC. Největším lákadlem pak bude vystoupení mladé senzace z britských ostrovů Hadouken!. Českému publiku se představí vůbec poprvé a patří k největším objevům letošního hudebního léta.

Návštěvníci se navíc mohou těšit i na BMX a skateboardingové exhibice na prostranství Represent sportovní zóny, která návštěvníkům přinese také možnosti k vlastní sportovní relaxaci.

Z táborského autobusového nádraží bude v pátek a v sobotu zavedena zdarma kyvadlová doprava přímo na letiště aeroklubu Tábor, kde se Planet Festival koná. V neděli bude zase kyvadlová doprava jezdit z areálu na autobusové nádraží. Pro návštěvníky festivalu bude také zdarma k dispozici stanové městečko.

Vzhledem k tomu, že předprodej vstupenek ve čtvrtek skončil, je jedinou možností pořídit si lístek na místě za 1 050 korun na oba dny. Jednodenní lístek pouze na sobotu stojí 790 korun.