Carle Bruniové-Sarkozyové vychází nové hudební album

Paříž - Bývalá modelka, nyní zpěvačka a skladatelka a také první dáma Francie si nedělá iluze, že její nové album nebude posuzováno jenom podle obsahu, ale i podle toho, že je manželkou francouzského prezidenta.

„Je nebezpečí, že kritika, která je užitečná, bude v dobrém, nebo špatném ovlivněna tím, že jsem ženou prezidenta republiky,“ řekla.

„Carla Bruniová je jako zpěvačka ve Francii velmi populární, což je až překvapivé. Nebývá zvykem, že se modelky s úspěchem prosadí jako zpěvačky. Ale u Carly by se to možná dalo i předpokládat, pochází totiž z hudební rodiny, její matka byla pianistka, otec je skladatel vážné hudby. Myslím si, že její hudební kariéra by úspěšně běžela i bez role prezidentovy manželky,“ uvedl v souvislosti s novým albem hudební publicicta Josef Vlček.

První kritika, která se objevila, je nanejvýš příznivá. Vyšla v listu Le Figaro, jehož pravicové zaměření odpovídá zaměření Sarkozyho. Redaktor listu označil hudební dílo prezidentovy manželky za „hezký úspěch“ a za „album krásné zralosti“.

Album s názvem Comme si de rien n˙était (Jako by se nic nestalo) vyjde 21. července. I když jeho autorka teď používá jména Carla Bruniová-Sarkozyová, na obálce bude jen Carla Bruni. Nová Sarkozyho manželka ho nahrála „postaru“ přímo ve studiu se svými muzikanty. K většině písní napsala sama text i hudbu, prý už před delší dobou. Je to její třetí album. Prvního se prodaly dva miliony, druhého 400.000 kusů.

Le Figaro napsal, že v novém albu opustila čistý folk a přiblížila se francouzskému šansonu i rozevlátosti 60. let. Slova některých písní nepochybně vyvolají komentáře. Le Figaro cituje například: „Jsi moje droga/ smrtelnější než afghánský heroin/ nebezpečnější než kolumbijský koks.“ Dále také: „Jsem dítě/ přes svých čtyřicet let/ přes svých třicet milenců/ dítě.“

Čtyřicetiny oslavila Carla Bruniová-Sarkozyová před několika měsíci. Před únorovým sňatkem se Sarkozym se jí přičítalo mnoho milenců, mezi nimi třeba zpěvák skupiny Rolling Stones Mick Jagger, a také výrok, že monogamní je jen čas od času, byl často opakován. Teď prohlašuje, že chce být se Sarkozym až do smrti. Je to Sarkozyho třetí manželka.