Filmový festival ve Varech zakončí snímek podle slavného muzikálu Mamma Mia

Karlovy Vary - Slavnostní zakončení mezinárodního filmového festivalu se ponese v rytmech švédské skupiny ABBA. Hravá adaptace slavného muzikálu, který vidělo na divadelních prknech více než 30 milionů diváků, se v britsko-americké koprodukci dostává na plátna karlovarského festivalu po pondělní londýnské premiéře. Do oběhu českých kin se dostane na začátku srpna.

Autorka divadelní předlohy Phyllida Lloydová se po roce ujala taktéž režie hraného filmu. Ke spolupráci si přizvala herecká esa v podobě Meryl Streepové, Pierce Brosnana, Collina Firtha či Stellana Skarsgarda. Při vytvážení filmu nemohli chybět ani členové legendární skupiny - Björn Ulyaeus a Benny Anderson. Právě jejich hity dokreslují atmosféru filmu, jehož muzikálová předloha vydělala ve světě bezmála 30 milionů.  

Streepová ve snímku představuje stárnoucí majitelku řeckého hotelu, jejíž největší starostí je provdání vlastní dcery. Matka však netuší, že její dcera převezme svůj osud do vlastních rukou a rozhodne se nejdříve najít svého pravého otce. Její matka je tak vystavena nepříjemné situaci, kdy se setká hned se třemi muži, se kterými měla v minulosti důvěrný vztah.

Muzikál Mamma Mia drží světový primát v počtu nazkoušení různými divadelními soubory. Tvůrci filmové verze si slibují od svého díla podobný úspěch. Na závěr přehlídky světové kinematografie v Karlových Varech tak organizátoři připravili nejočekávanější snímek letošního ročníku.