ABBA se po 22 letech sešla na premiéře muzikálu Mamma Mia!

Stockholm - Legendární skupina ABBA se po 22 letech sešla v kompletní sestavě. Čtyři členové legendární švédské kapely se ukázali v pátek na premiéře filmového muzikálu Mamma Mia! ve Stockholmu.

Fanoušci se tísnili u kina, davy obklopily červený koberec vedoucí do sálu. Fanoušci dychtili po tom, aby viděli Björna Ulvaeuse, Bennyho Anderssona, Agnethu Fältskogovou a Anni-Frid Lyngstadovou.  

ABBA se stala jednou z nejvýraznějších skupin konce 70. a počátku 80. let. Původně dva zpívající manželské páry se však v roce 1982 rozpadly jak v osobním, tak i v profesionálním životě, a všichni čtyři pohromadě spolu naposledy koncertovali v roce 1986.

Mamma Mia! je filmovou verzí dosud posledního úspěšného muzikálu „mužských B“ z legendárního kvarteta. Hlavní roli v něm ztvárnila americká herečka Meryl Streepová. Spolu s ní ve filmu účinkují i Pierce Brosnan nebo Stellan Skarsgaard. Na produkci se podílel i Tom Hanks.

Fältskogová a Lyngstadová se na premiéře objaly se Streepovou a pak společně předvedly tanec. Herci filmu se poté ukázali na tiskové konferenci. Brosnan, známý v poslední době spíš z rolí Jamese Bonda, řekl, že natáčení filmu bylo jeho celoživotním zážitkem. Streepová, která nebyla s to sdělit, která písnička z repertoáru ABBA jí je nejmilejší, řekla, že byla nadšená, že obdržela opět pěveckou.