Jakubiskova Bathory již vydělala 24 milionů korun

Praha – Ačkoli běží velkofilm Bathory od Juraje Jakubiska v českých kinech pouhé dva týdny, navštívilo ho více než 200 tisíc diváků. Za zhlédnutí koprodukčního snímku o čachtické paní zanechali v českých kinech 24 milionů korun. Jde o podobnou částku, jakou zatím vydělalo nejnovější pokračování série o Indianu Jonesovi, které je však v kinech již devátý týden.

Jen za minulý víkend vidělo Bathory přes 72 tisíc lidí a film vydělal osm milionů korun. Zájem o film je nyní podobný jako první víkend po jeho uvedení, kdy ho vidělo 76tisícové publikum. Na tuzemské poměry velmi nákladný snímek se promítá ve 36 kopiích, nezřídka ho kina opakují několikrát denně.

V první pětici nejnavštěvovanějších snímků uplynulého týdne se za Bathory seřadily snímky Kung fu panda, Hancock, druhý díl Letopisů Narnie a Neuvěřitelný Hulk.

Z českých snímků jsou mezi dvacítkou nejnavštěvovanějších filmy František je děvkař, který uzavírá první desítku, třinácté U mě dobrý a patnáctí Karamazovi.

Žebříček je sestavován z údajů, které kanceláři Unie filmových distributorů poskytují provozovatelé 160 největších kin v ČR. Celoroční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech českých kin.