Organizátoři LFŠ opět uvolnili akreditace

Uherské Hradiště - Asociace českých filmových klubů (AČFK), která pořádá Letní filmovou školu (LFŠ) v Uherském Hradišti, opět uvolnila do prodeje jednodenní akreditace. Organizátoři festivalu uzavřeli akreditace před třemi dny poté, co zájem filmových příznivců významně převyšoval kapacity sálů a řada diváků se na jednotlivé projekce nedostala. Množství akreditací bude záviset na aktuálním vývoji počtu přítomných účastníků festivalu. Poslední festivalové projekce se budou konat 3. srpna.

Akreditace ve formě vstupenky si návštěvníci nemohou rezervovat. Prodávají se v pokladně kina Hvězda vždy od 20:00 na následující den. Druhá část vstupenek bude uvolněna do prodeje vždy ráno příslušného dne v 8:00.

Návštěvníci si stěžovali na nedostatečnou kapacitu sálů. Shodli se, že na projekce se nedostanou mnohem častěji, než tomu bylo v předchozích ročnících. Umělecký šéf AČFK Pavel Bednařík k tomu řekl, že nejde jen o neočekávaný zájem o festival, ale také o přísné bezpečnostní předpisy, které musejí organizátoři dodržovat. Zatímco loni diváci mohli sedět v sálech i na schodech, letos to organizátoři právě z těchto důvodů nedovolili.

„Již dnes můžeme slíbit, že příští rok nabídneme více kapacit jak promítacích, tak ubytovacích,“ řekl předseda Rady Asociace českých filmových klubů Petr Korč.

Letošní program LFŠ je pro běžného diváka mnohem náročnější, obsahuje méně efektních snímků a soustředí se více na důsledné představení jednotlivých témat, nabízí více debat, dokumentů a němých snímků. Festival zatím navštívilo přibližně 4 500 lidí.