U Doks se dnes bude tančit i na hladině jezera

Doksy (Českolipsko) - Oblíbená česká prázdninová destinace, Máchovo jezero u obce Doksy na Českolipsku, dnes uvítá jednodenní plážový festival taneční hudby Mácháč 2008. Hvězdou osmého ročníku, který se odehrává na pláži Klůček a v přilehlých lesích, bude slavný holandský DJ Tiësto. Návštěvníkům zahraje přímo na vodní hladině, kam organizátoři umístili hlavní pódium.

Specifika festivalu Mácháč vyjmenovává organizátor a promotér Jiří Pokorný: „Je to jeden z posledních festivalů léta. Liší se atmosférou, která je vyvolaná tím, že se vše odehrává na pláži u jezera hned vedle kempu. Každý rok se navíc snažíme o speciální produkci, přinést něco výjimečného.“

Novinkou letošního ročníku je rozšíření kapacity areálu na 15 tisíc lidí. Hlavní pódium, plocha pro návštěvníky i část tribun jsou proto umístěny přímo na hladinu jezera, speciální konstrukce jsou i u dalších tří pódií. Na těch se během festivalu vystřídají tři desítky dýdžejů, například Birt Fake Sam nebo švédský hudebník John Dahlback. Chybět nebudou ani čeští zástupci, festivalu se zúčastní Loutka nebo Michal Poliak. Pokorný ale láká především na nesmírně populárního nizozemského dýdžeje Tiësta.

Hvězda jménem Tiësto

Tiësto v Čechách nevystoupí poprvé, loni vyprodal pražskou T-Mobile Arénu. Je prvním dýdžejem, který dvakrát za sebou vyprodal stadion pro 25 tisíc lidí. Jeho skladba Traffic se stala po třiadvaceti letech první instrumentální melodií, která obsadila první příčku v holandské hitparádě. Hrál i na olympiádě v Athénách.

„Má poměrně velmi nabitý program, teď hraje šestkrát za týden po celém světě. Má speciální tým a vlastní letadlo, aby vše zvládnul. A my, díky tomu, že jsme s ním spolupracovali již dřív a dělali jsme mu turné po východní Evropě, jsme měli větší šanci zajistit jeho vystoupení. I tak jsme jej domlouvali s ročním předstihem,“ informoval Pokorný.