Snoop Dogg v Praze: láska, mír a česká vlajka

Praha - Druhé zářijové pondělí roztančil americký rapper Snoop Dogg v pražské Tesla Areně fanoušky, kteří přišli na jeho druhý český koncert. Necelých čtyři tisíce diváků v částečně zaplněném hledišti potěšil staršími hity - jako například That´s That Shit i skladbami ze svého posledního alba Ego Trippin´. Píseň Sexy Lady věnoval za velkého aplausu publika všem přítomným dívkám.

V roli předskokanů se objevil francouzský dýdžej Ordoeuvre a jihlavská hiphopová kapela Pio Squad, která mimo jiné zahrála skladby ze svého aktuálního alba Interview.

Na podiu se sedmatřicetiletý raper Snoop Dogg objevil před desátou večerní. Doprovázeli ho dva vokalisté a pět muzikantů. Hned po efektivním nástupu, spojeném s projekcí na promítacím plátně, se mu podařilo roztancovat většinu diváků a postupně se rozhýbali snad všichni. Snoop si je získal také máváním českou vlajkou. 

Snoop Dogg - práce všeho druhu

Snoop Dogg začal hudební kariéru v roce 1993 vydáním alba Doggystyle, kterého se prodalo více než 1,5 milionu kopií. Pak následovalo několik dalších nahrávek, kde se mu podařilo úspěch zopakovat. Na jeho posledním albu produkčně spolupracovaly také další osobnosti amerického hip hopu, například Dr. Dre nebo Timbaland. Během své kariéry prodal Snoop Dogg více než 18,5 milionu alb. Kromě hudby působí Snoop Dogg také jako producent nebo herec. Vedle rolí ve filmech Tvrďák, Soul Plane nebo v komedii Starsky & Hutch též úspěšně pronikl do žánru pornovidea.

Po osmdesáti minutách se s publikem rozloučil, stejně jako loni v červenci při své první pražské návštěvě, vztyčením dvou prstů a skandováním slov peace a love.

Těšte se na Kanye Westa!

Fanoušci hiphopu ale nemají důvod smutnit - 25. listopadu se na prknech Tesla Areny odehraje další významná hiphopová událost.

V rámci světové šňůry Glos In The Dark Tour zde poprvé v České republice vystoupí raper Kanye West.