Magdaleně Kožené vychází album českých písní

Praha - Světoznámé české mezzosopranistce Magdaleně Kožené vychází nové album s názvem Když mě stará matka, které přináší ryze českou hudbu. Deska je nazvána podle známé písně z Dvořákových Cikánských melodií. Její celosvětový prodej bude zahájen během několika příštích dnů. V zahraničí se CD bude prodávat pod názvem Songs My Mother Taught Me.

Nové album Kožená představí českým fanouškům 12. listopadu, kdy vystoupí ve Španělském sále v rámci cyklu Hudba Pražského hradu. Bude to její jediné sólové vystoupení do konce tohoto roku v České republice. Po koncertu se uskuteční autogramiáda.

CD obsahuje exkluzivní soubor písňové tvorby českých autorů - Jana Josefa Röslera, Erwina Schulhoffa, Antonína Dvořáka, Vítězslava Nováka, Leoše Janáčka, Bohuslava Martinů a Petra Ebena, kteří se inspirovali bohatou lidovou písňovou tradicí. Některé z písní na desce formovaly vztah pěvkyně k hudbě už od jejího dětství. Toto dosud nejvíce osobně zabarvené album nahlíží do osobních hudebních vzpomínek Kožené. Deska začíná moravskou lidovou Kebych bola jahodú - a končí sugestivním podáním výběru Janáčkových Slezských písní.

Hudebními partnery CD jsou klavírista Malcolm Martineau a dlouholetý recitálový kolega Kožené, kytarista Michael Freimuth. Ve Dvořákových Moravských dvojzpěvech se ke Kožené připojila sopranistka Dorothea Röschmannová.