Neviditelní herci Hrzánová a Preiss

Praha - První cenu ankety Neviditelný herec aneb Nejpopulárnější herecký výkon na vlnách Českého rozhlasu si v letošním dvanáctém ročníku odnesli Barbora Hrzánová a Viktor Preiss. Hrzánová získala prvenství za hlavní role v rozhlasové hře Pipi dlouhá punčocha a ve hře Pocit nočního vlaku. Preiss pak za hry Timon Aténský a Tanec smrti.

"Mám obrovskou radost, protože si nesmírně vážím každého hlasu, který mi byl poslán. Je pro mě v této době neuvěřitelné, že nejenže lidé poslouchají rozhlas, ale i věnují energii na posílání hlasů," reagovala na ocenění Bára Hrzánová.

Připojil se k ní i Viktor Preiss. Do rozhlasu se prý vrací vždycky rád. „Těším se, až budou zase otevřena studia na Vinohradské třídě,“ dodal ještě.

Druhé místo shodně obsadili Taťjana Medvecká a Otakar Brousek starší, o třetí se dělí Dana Syslová a Radim Vašinka. Nominováni byli za role v rozhlasových hrách nebo za četby na pokračování, které Český rozhlas vysílal ve školním roce 2007/08. Ocenění neviditelní herci dostali i finanční odměnu: Za první místo dvacet, za druhé patnáct a za třetí deset tisíc korun.

Za nejoblíbenější rozhlasovou realizaci označili čtenáři Týdeníku Rozhlas dvanáctidílný dramatický seriál Královna Margot. Scénář seriálu vznikl podle románu Alexandra Dumase.