Na charitativní koncert Vanessy Mae zbývá posledních 400 lístků

Praha - O charitativní koncert houslistky Vanessy Mae, který se ve zítra uskuteční v pražské O2 Areně, je velký zájem. Do haly s kapacitou zhruba 13 tisíc míst je k dispozici posledních 400 lístků. Vstupenky nelze koupit v běžné prodejní síti, ale pouze od pořádající společnosti Central Group za stanovený finanční příspěvek ve prospěch Nadačního fondu pro zdraví dětí.

Nadační fond pro zdraví dětí byl založen v únoru loňského roku ve prospěch Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze 4 - Podolí. Jeho cílem je podpora vědy a výzkumu v oblasti gynekologie a porodnictví.  

Známá devětadvacetiletá houslistka singapurského původu v Praze vystupovala již několikrát, naposledy před sedmi lety. Na charitativním koncertu zahraje průřez ze svých alb z let 1995 až 2004. Diváci uslyší  písně různých stylů na elektrické i klasické housle, součástí akce má být i velká laserová show.

Náklady na koncert stejně jako údaje o ceně celé akce a jejím výtěžku sdělí pořadatelé v následujících dnech. Zatím neprozradili, zda umělkyně na charitativní akci vystoupí za snížený honorář. Známá houslistka singapurského původu patří podle britského tisku k nejbohatším mladým umělkyním ve Velké Británii. Do roku 2006 nashromáždila majetek v hodnotě v přepočtu asi 1,3 miliardy korun.

Mae se narodila 27. října 1978 v Singapuru. Ve čtyřech letech přesídlila do Londýna, housle vzala poprvé do ruky v pěti letech. Debutovala na hudebním festivalu v Německu v roce 1988. Mezi jedenáctým a třináctým rokem života natočila tři klasická alba, obsahující repertoár od Čajkovského po Beethovena. Vydáním svého debutového popového alba The Violin Player v roce 1995 vytvořila zcela nový typ fúze hudebních žánrů. Dosud prodala přes šest milionů hudebních nosičů popových i klasických nahrávek.

Vstupenky

  • Všechna místa budou k sezení
  • Cena vstupenek se pohybuje od 780 korun do 1980 korun
  • Z ceny vstupenek půjde 90 procent na úhrady koncertu, zbylých deset procent pořadatelé věnují Nadačnímu fondu pro zdraví dětí
  • Speciální nabídkou je omezený počet vstupenek do Klubového patra O2 Areny, kde bude před zahájením koncertu probíhat raut a po skončení koncertu afterparty s předpokládanou účastí Vanessy Mae. Výše příspěvku za vstup na koncert do Klubového patra činí 3800 korun