Hřebejkův Nestyda se ukázal zatím jen novinářům

Praha - První projekce má za sebou další Hřebejkův film Nestyda. Pod scénářem jsou tentokrát podepsáni Jan Hřebejk, Michal Viewegh a Jiří Macháček. Původně měl před několika lety vzniknout film na motivy úspěšné Vieweghovy knihy Povídky o manželství a sexu, za režijní spolupráce Petra Nikolaeva a Igora Chauna. K realizaci záměru však nakonec nedošlo. Na základě pozdější nabídky od spisovatele a producentů Rudolfa Biermanna a Tomáše Hoffmana natočil film sám Jan Hřebejk.

Hlavním hrdinou filmu Nestyda je Oskar, moderátor televizní relace o počasí. Jako řada čtyřicátníků se Oskar pokouší zahnat neodbytně se hlásící krizi středního věku i narůstající manželskou nespokojenost neustálými zálety. Když kvůli flirtu zfalšuje předpověď počasí, následky na sebe nenechají dlouho čekat. Oskar se ocitá bez práce i bez manželky. Bezstarostný život svobodného mládence, protkaný milenkami různých věkových kategorií, však není tak idylický.

Jiří Macháček:

„Myslím si, že mám kolem sebe dost přátel, kteří takovéhle problémy dost řeší.“ 

„Rozhodně by to neměla být jen veselohra o potížích jednoho sukničkáře. Mojí ambicí bylo natočit rodinnou komedii, která vychází z ironického, typicky vieweghovského pohledu na vztahy milostné, manželské i rodinné,“ odhaluje svůj záměr Hřebejk. „Možná to je paradoxní, ale kniha Povídky o manželství a sexu, která byla předlohou, je vlastně mnohem více hořká, než můj film,“ dodává režisér.