Festival …a capella fest… je oslavou lidského hlasu

Praha - V krásném prostředí Starého purkrabství na Vyšehradě se dnes večer uskuteční II. ročník Festivalu lidských hlasů …a capella fest… Moderátorka Ester Kočičková přivítá představitele hudební scény, kteří svým projevem skládají poctu hlasovému sdělení, kteří se nebojí experimentovat a vnášet do hudebních vod nové podněty.

V rámci festivalu vystoupí

Yellow Sisters - ženská vokální skupina, která svým zpěvem prochází s lehkostí napříč žánry soulu, funky, r´n´b, world music, jazzu i reggae. Yellow Sisters jsou zvukovými iluzionistkami. Ve svých autorských písních experimentují s hlasem a hledají originální způsoby vyjádření melodie a rytmu.

Vokální skupina VOSK - sdružuje více než tucet bývalých i současných dlouholetých členů pražského chlapeckého sboru Pueri gaudentes. Členové VOSKu pilně zkouší v Karlínském spektru DDM Hl. m. Prahy a pořádají pravidelná soustředění i jiná společenská setkání. Hostem souboru bude dirigentka, skladatelka a šansoniérka Valentina Shuklina.

Ridina Ahmedová - po otci má súdánský původ, po matce napůl český a napůl ruský židovský. Programově zkoumá možnosti hlasu jako sólového, nedoprovázeného nástroje. Připravila koncert pro jednu ženu a mnoho jejích hlasů.

Kačkala - česko-americká vokální ženská skupina, jejíž stylově nezařaditelná tvorba přináší vzteklá slova moudrosti, písně o osvobození a několik morbidit navrch. V původních skladbách pološílených, zlověstných a smutných holek potržených špetkou choreografie a osobitými kostýmy, Kačkala vytváří dynamická a zábavná představení.