V rámci Agharta Prague Jazz Festivalu vystupuje jedna hvězda za druhou

Praha - Podzimní koncerty Agharta Prague Jazz Festivalu se pořádají již po osedmnácté. Vystupuje na něm celá řada hvězdných muzikantských osobností a zní jazz mnoha žánrů. V minulosti se takto v Praze například představili John McLaughlin Trio, Pat Metheny Group, Maceo Parker, SBB či Joe Zawinul Syndicate. Americká jazzová legenda Al Jarreau dnes vystoupí v pražském Lucerna Music Baru. Bude to první koncert osmašedesátiletého zpěváka v České republice.

Jarreau v roce 1975 nahrál úspěšné album We Got By, vzápětí byl renomovaným publicistou Leonardem Featherem vyhlášen za nejlepšího jazzového zpěváka, což v následujících letech potvrdil i časopis Down Beat v anketě kritiků. Rodák z Milwaukee ve Wisconsinu získal sedm cen Grammy ve třech kategoriích jazz, pop a blues. Svým scatovým zpěvem napodobujícím zvuky hudebních nástrojů byl předchůdcem Bobbyho McFerrina, který letos také koncertoval v Praze.

Další hvězdou letošního Agharta Prague Jazz Festivalu bude 25. listopadu kytarista John Scofield. Festival probíhá průběžně po celý rok na různých místech pražského hudebního světa. Za celou dobu trvání získal již značné renomé nejenom u domácího publika. Koncerty, které se pořádají v jeho rámci jsou s nadšením přijímány hlavně zahraničními turisty, z nichž někteří svou návštěvu metropole plánují i s ohledem na data jednotlivých koncertů.