Zhýčkaná zvířata z Madagaskaru přiběhnou opět do českých kin

Praha - Po třech letech se dnes na česká filmová plátna vracejí zvířecí hrdinové animovaného snímku Madagaskar. I ve druhém dílu, nazvaném Návrat do Afriky, uvidí diváci lva Alexe, zebru Marty, hroší dámu Glorii nebo žirafího hypochondra Melmana, tentokrát v jejich přirozeném prostředí - v Africe. Snímek natočili režiséři Erik Darnell a Tom McGrath, v českém znění uslyší diváci například Václava Vydru, Filipa Blažka či Miroslavu Pleštilovou.

Zhýčkaná zvířata, která utekla z newyorské zoo, se chtějí po čase stráveném na Madagaskaru vrátit do velkoměsta. Další utečenci ze zoo, geniální tučňáci, sestrojí z trosek na ostrově letadlo a partička se vydá na cestu. Přístroj ale není příliš stabilní a po výpadku obou motorů se zřítí k zemi. Alex, Marty, Glorie a Melman se tak poprvé ocitnou v prostředí divoké Afriky. Každý z pasažérů se po přistání vydá na vlastní cestu zážitků.

Madagaskaru 2 opět nechybí humor a veselé písně. Hodinu a půl dlouhé pokračování nabízí i dojemné chvíle a přibližuje charaktery zvířecích hrdinů, jejichž chování často připomíná lidskou společnost. V americkém originále propůjčili zvířatům své hlasy Ben Stiller, Sacha Baron Cohen či Jada Pinkettová Smithová.

„Ve Spojených státech vydělal film za první víkend  63 milionů dolarů, což je sedmé nejlepší zahájení animovaného filmu v historii. Myslím, že bude mít úspěch, zaslouží si ho více než ´jednička´,“ říká filmový publicista Ondřej Vosmík.

K práci na pokračování Madagaskaru se vrátila většina členů původního štábu; klíčovými figurami byli opět spoluscenáristé a spolurežiséři Eric Darnell a Tom McGrath. Madagaskar pochází z dílny společnosti DreamWorks Animation, která vytvořila i známé komedie o Shrekovi.