Gospelová hvězda Craig Adams přijíždí na severní Moravu

Frýdek-Místek - V rámci podzimní přehlídky Caravan of Voices vystoupí charismatický hudebník Craig Adams 19. listopadu v kostele sv. Jana a Pavla ve Frýdku-Místku, 20. listopadu v Kulturním domě Trisia v Třinci a o den později v Domě kultury Vítkovice v Ostravě. Neworleanský zpěvák, klavírista a respektovaný porotce Soul Grammy Awards se svým odvázaným souborem The Higher Dimension of Praise dokáže dostat publikum na celém světě. Hlasem vzývá Ježíše a přitom z něho prýští soul, rhytm´n´blues a gospelová jedinečnost, podporovaná sboristkami a obrovskou energií.

Craig Adams:

„Smutku se zbavíte jedině láskou a radostí. Tančete, zpívejte a zapomeňte na to, co vás potkalo.“

Gospel je totiž u amerických věřících o tom, že když se vrátí z nedělního kázání, jsou se silami na dně. Natolik se v kostele zpěvem a tancem přiblížili k Bohu, tolerujícímu, že ze smuteční pohřební mše se může vyklubat nekontrolovaná divočina mířící až kamsi do minulosti, k africkým rituálům.

Přehlídku Caravan of Voices pořádá Colour Production za podpory Ministerstva kultury ČR, Hlavního města Prahy a Městské části Moravská Ostrava a Přívoz.