Do amerických kin vstupuje ovčák Bolt

Los Angeles - V USA se slavnostně představil nový animovaný hrdina, ovčák Bolt. Hlavního hrdinu stejnojmenného filmu z dílny studií Disney čeká nejdříve cesta po promítacích sálech Severní Ameriky, poté ho přivítá i Evropa. Do českých kin vstoupí film s podtitulem Pes pro každý případ v únoru příštího roku.

Na slavnostní premiéru přišli slavní herci, kteří propůjčili postavám svůj hlas. John Travolta si v roli ovčáka Bolta i zazpívá. „Byl jsem moc rád, že si zase zazpívám ve filmu. Byla to legrace. Chtěli, abych zpíval s Miley (Cyrusovou) tu píseň, co ona napsala, byla to pro mě čest,“ říká herec.

Bolt líčí příběh německého ovčáka, který celý život žije pouze pro televizní show. Díky tomu má pocit, že disponuje vynikajícími vlastnostmi. Jednou se ale ztratí a potká křečka a kočku jménem Mittens. Posléze zjistí, že jeho schopnosti nejsou vůbec tak silné, jak se domníval. 
 
„Film má myšlenku a taky poučení. Pro mě je důležité, aby film měl, co říct. Jsou totiž i filmy, ze kterých si nic neodnesete,“ říká herečka Miley Cyrusová. V dalších rolích se objeví hlasy Marka Woltonse, Susie Essmanové nebo Malcolma McDowella.