Lvici Elsu ovládne Česká televize a Českou televizi ovládnou Šteindler s Vávrou

Praha – "Gute Elsa" přejí Milan Šteindler a David Vávra divákům i nominovaným v upoutávce na sobotní předávání televizních cen. Dvojka z České sody bude provázet slavnostním večerem, který Česká televize vysílá na ČT2 v 20:00. Popáté budou uděleny ceny České filmové a televizní akademie za nejlepší herecké, režijní a scénáristické počiny v televizní tvorbě. Většina nominací patří pořadům České televize, Nova i Prima si oproti loňsku pohoršily – proměnit v sošku lvice mohou každá jen jednu.

Přesněji řečeno – sošku může získat jen jedna z komerčních televizí, protože jediná nominace každé z nich spadá do stejné kategorie. Mezi zahraničními pořady se o Elsu „poperou“ svérázný Doktor House, Zoufalé manželky a nesmrtelní Simpsonovi.

Ostatní ze třinácti kategorií obsadila s převahou Česká televize. Dokonce i kategorii zábavných pořadů, kde se objevují jména stálic v oblíbenosti – Stardance, Uvolněte se, prosím a Všechnoparty.

K překvapivým změnám nedošlo ani v nominaci moderátorů – stejně jako loni může soška připadnout jednomu z dvojice Marek Eben a Václav Moravec. Tím třetím je letos Aleš Cibulka, loni jim sekundoval Jan Kraus.

V původní dramatické tvorbě se mezi nominovanými objevuje název pouze jednoho seriálu – Dobrá čtvrť. Do finále o Elsu se jinak probojovaly televizní projekty. Nejvíce nominací má BrainStorm režiséra Jiřího Stracha – komediální příběh o psychologovi, který se snaží pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá.