Vánoční bazar v Mokré čtvrti překvapí oddělením pro dospělé i pokerem

Praha - Dnes v 10 hodin začíná oblíbený Vánoční bazar v Mokré čtvrti, který již po šesté pořádají Aňa Geislerová, Táňa Vilhelmová a Petr Serge Butko v pražském divadle Disk v Karlově ulici 26. Protagonisté se sami postaví za pult, aby prodejem originálních a vtipných dárků zpříjemnili Vánoce nejen návštěvníkům, ale hlavně potřebným. Výtěžek letošního ročníku poputuje na konto Nadace Terezy Maxové, Klubu přátel dětí dětských domovů a pražského Domu světla. Letos navíc bude část výtěžku věnována na boj proti AIDS.

Pátek tradičně patří šlechetným dárcům. Do 20 hodin je vítán každý, ať už do bazaru přinese velkolepý prezent nebo drobnost. Přispět lze opravdu čímkoli, od levných věcí, jako jsou korálky, skleničky, keramika, oblečení, bižuterie, až po umělecká díla, značkové zboží, starožitnosti či nejrůznější cennosti. „Přijímáme jak věcné, tak finanční dary všeho druhu a množství,“ vzkazují obě herečky a režisér.

„Lidé se nás stále ptají, co mohou na bazaru získat, například jedna kategorie obsahuje i umělecké artefakty z různých sbírek. Letos třeba přinesl několik kousků i známý mecenáš umění Bessel Kok. Jedním z nich je i telefon s ostnatým drátem. Slavní lidé z umělecké branže pravidelně chodí popít a posedět, také z toho důvodu, aby nalákali veřejnost a v příjemné atmosféře, bez stresu vše skvěle proběhlo. Například Jirka Macháček je znám tím, že na našem bazaru vždy nechá hodně peněz. Předloni třeba koupil přehoz na piáno z pozůstalosti Emy Destinové za 25 tisíc,“ říká k průběhu akce Peter Serge Butko v rozhovoru pro ČT24.

Sobota 20. a neděle 21. prosince budou ve znamení celodenních prodejních večírků. Od 10 do 20 hodin se tu může zastavit každý, kdo zatouží po nevšedním vánočním dárku, vlídném slovu nebo skleničce něčeho ostřejšího. Společné úsilí pak vyvrcholí v pondělí 22. prosince od 20:00 koncertem v pražském Lucerna Music Baru.

Scénář Vánočního bazaru sice zůstává stejný jako v předešlých letech, přesto si trojice organizátorů připravila překvapení. „Mezi speciality letošního bazaru bude patřit oddělení pro dospělé, kde mimo vzácných lihovin bude také možnost zahrát si poker, samozřejmě ve prospěch bazaru,“ prozradila Aňa Geislerová.

Snesitelná lehkost pití

Závěrečná party, na které i letos vystoupí řada hvězd: např. Zuzana Stivínová, Jiří Korn, Ester Kočičková, Jiří Macháček, Matěj Ruppert, Nightwork, Iva Pazderková, All X a samozřejmě Aňa Geislerová, Tatiana Vilhelmová, Peter Serge Butko a další, a večer plný hudby, tance a zábavy bude letos ve stylu country. „Vyzýváme publikum, aby se jemně v tomto stylu ´dozdobilo´,“ vybízí Táňa Vilhelmová.