Britský pěvecký fenomén Paul Potts nahrává v Praze

Praha/Londýn - Byl malý, nevýrazný a potom svou operou vyrazil porotcům dech. Nyní o něj stojí ve všech světových metropolích. Tenorista Paul Potts, vítěz soutěže Britain´s Got a Talent (britské obdoby Česko hledá Superstar), nyní zavítal do Prahy. S Českým národním symfonickým orchestrem zde natáčí klip pro své nové DVD. Na přelomu července a srpna také vystoupí v české metropoli v rámci hudebního festivalu Prague Promms.

Paul Potts vystudoval univerzitu v Plymouthu v oboru filozofie, za liberální demokraty se angažoval jako radní a absolvoval kurz zpěvu v Itálii. Přesto se až do roku 2007 živil jako prodavač mobilů. „Já jsem měl svojí práci vždycky rád, mě prostě bavilo prodávat mobily. Ale to co dělám teď… mám pocit, že to je to, pro co jsem se narodil,“ řekl tenorista. Hvězda Británie se z něj stala jednoho dne v roce 2007. Dopomohla mu k tomu árie Nessun Dorma z opery Turandot skladatele Giacoma Pucciniho.

„Díky vítězství v soutěži se z něj stala vlastně přes noc hvězda a my jsme měli možnost s ním natáčet jeho první desku, teď točíme druhou desku,“ řekl ředitel Českého národního symfonického orchestru Jan Hasenöhrl. „Ve světě mají vynikající reputaci, jsou to skutečně skvělí hudebníci a mně se s nimi báječně pracuje. Také se moc těším, až s nimi budu v Praze v létě vystupovat,“ popsal své dojmy ze spolupráce Potts.