Madonna možná v srpnu opět vystoupí v Praze

New York/Praha - Na internetových stránkách Madonny se objevila zpráva, že se zpěvačka chystá 13. srpna vystoupit v Praze. Hostem na avizovaném koncertě by měl být Paul Oakenfeld. Bližší podrobnosti stejně jako předprodej vstupenek však zatím k dispozici nejsou. Se zprávou přišel server iDnes.cz. Mluvčí agentury Live Nation, která pořádala koncert Madonny v Praze v roce 2006, informaci ale nepotvrdil.

Do české metropole by zpěvačka měla dorazit v rámci obnoveného turné Sticky & Sweet, s nímž loni vystupovala v Evropě a v Severní i Jižní Americe.

Královna popu prodloužení turné avizovala už dříve tento týden. Podle rozpisu, který byl dnes zveřejněn na jejích oficiálních stránkách, Madonna během července a srpna navštíví vedle Prahy dalších 15 evropských měst, která během loňské části koncertní šňůry vynechala.

Letošní turné zahájí zpěvačka 4. července v Londýně a ukončí ho 20. srpna v Lublani. V Praze by měla podle svého webu vystupovat pod širým nebem v dosud neexistujícím „přírodním amfiteátru“ na Chodově. S využitím lokality mezi dálnicí D1 a ulicí Na Jelenách ke koncertům zahraničních umělců dala podle středečního Práva souhlas radnice Prahy 11.

Madonna bude na turné hrát především písně z nejnovějšího alba Hard Candy, zaznít by ale měly i hity z dřívějška, například Ray of Light nebo Like a Prayer. Během loňské části turné se také v rámci show na pódiu objevoval závodní automobil-veterán či cikánská kapela, Madonna předváděla i „virtuální“ duet s americkým zpěvákem Justinem Timberlakem.

Turné Sticky & Sweet bylo nejvýnosnější koncertní šňůrou roku 2008. Podle magazínu Pollstar turné padesátileté hvězdě vydělalo 281,6 milionu dolarů (5,9 miliardy korun). Nejblíže Česka během něj Madonna vystupovala ve Vídni a v Berlíně.