Madonna zazpívá Česku, lístky mizí pod rukama

Praha - Královna světové pop music, americká zpěvačka Madonna, v létě vystoupí v Praze. Její koncert proběhne 13. srpna v přírodním amfiteátru v Praze-Chodově a k dispozici je 50 000 vstupenek v ceně od 995 do 7995 korun. Jejich prodej odstartoval dnes v půl desáté - před prodejními místy sítě Ticketpro se stály fronty a internetový prodej lístků zkolaboval. Zpěvačka v Česku vystoupí po třech letech, tentokrát v rámci turné Sticky & Sweet tour.

Pořadatelé nechtějí zveřejnit, kolik se dosud prodalo vstupenek. Někteří zájemci však na lístek na koncert čekali již od půlnoci. Lístky jsou levnější než při Madonnině pražském koncertování v roce 2006. Podle zástupce české pobočky Live Nation Roberta Porkerta nemá letos Madonna nikde na světě tak nízké vstupné jako v Praze.

Zatímco v roce 2006 se vstupenky vyprodaly během dvou hodin, dnes byly k dostání ve všech cenových kategoriích i tři hodiny po začátku prodeje. K dispozici jich je o čtyřicet procent více, jeden člověk si může koupit maximálně šest lístků.

„Dusná a sladká“ Madonna rozčiluje obyvatele Chodova

Madonna do české metropole dorazí v rámci obnoveného turné Sticky & Sweet, s nímž loni vystupovala v Evropě a v Severní i Jižní Americe. Šlo o nejvýnosnější koncertní šňůru roku 2008. Podle magazínu Pollstar turné padesátileté hvězdě vydělalo 281,6 milionu dolarů, tedy bezmála šest miliard korun. Vystoupení shlédlo přes 2,3 milionu fanoušků v 58 městech. Jako host se představí hudební producent a dýdžej Paul Oakenfold.

Pražského koncertu se obávají obyvatelé Prahy 11 a bouří se proti koncertu v blízkosti svých domovů. Nelíbí se jim, že tamní zastupitelstvo koncert schválilo přesto, že amfiteátr bude stát nedaleko panelových domů. Mají strach hlavně z kolabující dopravy a hluku. „Já osobně zvažuji, že podáme i stížnost k soudu,“ řekla obyvatelka Chodova Bohuslava Gregorová.

 Sticky & Sweet tour:

Celá show, jejíž natrénování trvalo přes 650 hodin, je rozdělena do čtyř sekcí. Madonna se v úvodu představí ve stylu noblesních 20. let v šatech od Givenchyho, druhá část nabídne hiphopový styl New Yorku 80. let. Madonna chystá pro posluchače i cikánské rytmy a celý koncert vyvrcholí melodiemi ve stylu dance. Zazní například singl Candy Shop z posledního alba, Music, La Isla Bonita ve zmíněném cikánském aranžmá nebo poslední hit 4 Minutes. Zpěvačka s sebou poveze Swarowského křišťál za milion liber, tři a půl tisíce kusů oblečení pro sebe a vystupující.