Jacksonův Thriller dnes v Praze

Praha - Jevištní podobu nejprodávanějšího alba všech dob, desky Michaela Jacksona Thriller (1982), představí večer v Kongresovém centru broadwayští a londýnští producenti. Temný příběh ztvární několik desítek zpěváků, tanečníků či gospelový sbor. Kromě Jacksonovy sólové dráhy tvůrci připomenou i kariéru rodinné skupiny Jackson 5. Sám zpěvák na červenec ohlásil návrat na koncertní pódia.

Show přenese diváky do temných míst Hollywoodu, kde jsou lidé brutálně napadáni skupinou ďábelských zombií v čele se zlým Domem Sheldonem a nenávistnou Diane. Poslední, kdo zůstal na živu, Ben, Annie a Billie Jean, mají šanci zachránit svět. K tomu, aby zvítězili, však potřebují pomoc od legendárního tvora, kterým není nikdo jiný než Michael Jackson.

Skutečný Michael Jackson, který loni oslavil padesáté narozeniny, letos oznámil velký návrat. Po dvanáctileté pauze naplánoval pro své fanoušky řadu koncertů v Londýně, první z nich se koná 8. července. Půl milionu lístků na celkem 50 koncertů bylo rozprodáno během pěti hodin. 

Jackson prodal ve světě přes 750 milionů alb a patří k nejúspěšnějším hudebníkům všech dob. Získal 13 cen Grammy a album Thriller přijala knihovna amerického Kongresu do svých sbírek pro jeho nezpochybnitelný kulturní význam.

Americká pop star při londýnské tiskové konferenci 5.3.09
Zdroj: ČT24