Festival Mighty Sounds v Olší opět nabídne špičku ska a punku

Olší (Táborsko) - Třídenní hudební festival Mighty Sounds, který se zaměřuje na hudební styly ska a punk a příbuzné žánry, nabídne od pátku do neděle 150 interpretů z 20 zemí světa. Hudební dění se bude odehrávat na třech živých pódiích, třech DJ scénách a v divadelním šapitó, které kromě divadelních představení a různých performerů nabídne i pestrý hudební program. Loni festival navštívilo 12 000 lidí.

„I v letošním roce se představí zástupci z kolébky ska a reggae. Tentokráte to budou jamajští veteráni Pat Kelly a Dave Barker se svým mladším anglickým kolegou Chrisem Ellisem,“ uvedl František Švadlena z pořádající HPK-Productions. Návštěvníci se mohou těšit také na americkou formaci The Aggrolites, švédskou kapelu Liberator nebo na New York Ska Jazz Ensemble.

Stále silnější pozici získávají na festivalu také rock'n'rollová tělesa. Představí se punkoví veteráni NoMeansNo, legendární Buzzcocks, švédští Backyard Babies či punkový kabaret The World Inferno Friendship Society. „Příznivci tvrdších kytarových rifů dále jistě ocení vystoupení britských punkrockerů Deadline, holandských Peter Pan Speedrock nebo stále oblíbenějších Američanů Far From Finished,“ uvedl Švadlena.

Přemysl Černík informuje o festivalu (zdroj: ČT24)

„V letošním ročníku se program rozprostřel do více žánrů, je zastoupen i rock´n´roll a jiné kategorie. Je to o dost širší, než v minulých letech. Příprava takto velkého festivalu je náročná a trvá de facto skoro devět měsíců. Každým rokem zaznamenáváme určitý nárůst návštěvníků. Máme takové stálé jádro diváků, které čítá tak 4 až 5 tisíc návštěvníků. Myslím si, že tento rok, kdy čekáme hodně hostů z ciziny, by se to mohlo i přehoupnout přes průměr. Žánrové festivaly mají, dle mého názoru, daleko větší návštěvnost ze zahraničí než běžné rockové festivaly, které předkládají nevyhraněný miš maš,“ uvedl v rozhovoru pro ČT24 jeden z pořadatelů festivalu Přemysl Černík.

Českou a slovenskou scénu budou reprezentovat stálice jako Polemic, Sto zvířat, Fast Food Orchestra, Prague Ska Conspiracy, The Chancers, NVU či Totální Nasazení. Na festivalu ale vystoupí i spousta mladých a nadějných souborů všech možných žánrů.

Pořadatelé lákají návštěvníky také na pestrý doprovodný program. Čeká je exhibice BMX jezdců na U-rampě, ohňová a žongléřská show. Areál nabídne také lezeckou stěnu a městečko zábavy se spoustou atrakcí. „Jako už tradičně si budou moci návštěvníci zahrát v přilehlém lese paintball nebo se zapojit do různých workshopů,“ uzavřel František Švadlena.