Ebenové na hrad!

Bezděz (Liberecko) - Pátý ročník festivalu České hrady.CZ se po Točníku, Kunětické hoře a Švihově přesune tento víkend na Bezděz. Stejně jako na předchozích hradech i tady začne program v pátek karnevalovým zahajovacím večírkem a pokračovat bude celou sobotu. Společně s festivalem putují od hradu k hradu i kapely, na Bezdězu k nim přibudou Bratři Ebenové, jejichž vystoupení nebude chybět ani na závěrečném koncertování na hradě Rožmberk, o nějž organizátoři letos České hrady.CZ rozšířili.

Festival během tří dosavadních víkendů navštívilo více než patnáct tisíc lidí. „V pátek většinou probíhá program v hradních prostorách, je komornější. Druhý den se přesune do podhradí na dvě velké stage,“ přiblížila program tisková mluvčí festivalu Martina Reková.

Kromě Ebenů se návštěvníci mohou těšit ještě na Chinaski, Wohnout nebo Monkey Business. „Exkluzivně vystoupí společně Divokej Bill a Čechomor. Pro dvouhodinový koncert se dalo dohromady patnáct hudebníků,“ zmínila Reková další z hudebních lákadel.

Martina Reková o Českých hradech.CZ (zdroj: ČT24)

Na třetím pódiu nabízí festival program pro děti - během sobotních dopolední si děti i jejich rodiče získává bejbypankový Kašpárek v rohlíku. Kromě rodin s dětmi se České hrady letos zaměřily i na cyklisty. „Letos jsme se propojili s projektem Kolo pro život a vznikl tak společný projekt, který se jmenuje Na kole za památkami a historií,“ doplnila Reková. Cyklisté si mohou svá kola i zavazadla uschovat v areálu a jít se bez obav bavit.

Tečkou za hudebním putováním po českých hradech budou koncerty na Rožmberku v jižních Čechách 7. a 8. srpna.