Divadelní vlak Continuo staví na znamení

Praha - Výjimečný zážitek připravilo pro diváky Divadlo Continuo společně s Českými drahami. Nasednout do vlaku a zhlédnout tříhodinové divadelní představení umožní projekt Divadelního vlaku ČD Continuo. Premiéra unikátní inscenace se uskutečnila v pondělí 10. srpna, představení jsou k vidění každý den až do neděle 16. srpna, kdy bude zároveň derniéra. Představení nese název Krajina na znamení, tedy krajina mezi Netolicemi a Malovicemi křižovaná železniční cestou místní lokálky.

„Divadlo se odehrává na jednotlivých zastávkách, v jejich okolí i v samotném vlaku. Trať mezi Netolicemi a Malovicemi zažije výjimečnou událost. V divadelním vlaku jsou kromě služebního vozu zařazeny také dva patrové vozy s celkovou kapacitou přibližně 300 diváků. Otevřena je přednostenská kancelář, čekárna i kasa na netolickém nádraží,“ upřesnil Pavel Kosmata z Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Českých Budějovicích.

Na mezinárodním projektu se podílejí herci, performeři, tanečníci, výtvarníci a muzikanti z devíti zemí světa. „Základní inspirací inscenace je místo, ve kterém projekt připravujeme, tedy krajina mezi Netolicemi a Malovicemi. Scénář představení vznikl z vyprávění pamětníků, kteří se narodili před válkou a většinu nebo část života prožili na Netolicku. Je to společné dílo 25 lidí z různých zemí světa,“ uvedl umělecký vedoucí divadla a režisér Pavel Štourač.

Reportáž Maria Kubaše (zdroj: ČT24)

Vlak vyjíždí z Netolic ve 20:30 do Malovic, kde bude asi hodinové představení v krajině u rybníka Otrhanec, potom se v Dívčicích obrátí a odveze lidi zpět do Netolic. Osmikilometrovou trasu, kterou běžně vykoná za asi 12 minut, urazí spoj za více než hodinu.

Divadlo Continuo připravuje už více než deset let každé léto mezinárodní divadelní projekt, určený vždy pro specifický nedivadelní prostor v okolí svého sídla v usedlosti Švestkový dvůr v Malovicích. Po deseti ročnících Kratochvílení a dvou projektech na hrázi a hladině rybníka Otrhanec v Malovicích se rozhodli udělat divadlo hned na několika místech v krajině.

Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketstream. Parkování aut je zajištěné v blízkosti železniční stanice Netolice, k dispozici je rovněž úschovna jízdních kol.

  • Hostina času autor: -, zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/4/351/35023.jpg
  • představení divadla Continuo autor: -, zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/4/351/35022.jpg