I v Česku vychází původní fantasy

Praha – Nakladatelství Mladá fronta Dnes právě vydává knihu pro celou rodinu. Napsal ji René Decastelo a jmenuje se Dům: Velká bitva s Omany. Čtenáři s ní mohou prožít magické dobrodružství. Společníkem jim bude hlavní hrdina, obyčejný kluk, který jen úplnou náhodou objevil tajemný Dům a stal se jedním z Vyvolených. Dům si oblíbí všechny generace čtenářů, i když na první pohled se kniha tváří jako dětská. Hraje si totiž s prazážitky, na které si každý člověk matně vzpomíná, ale nedokáže si je přesně vybavit.

„Jen si představte, že dostanete KLÍČ, který vám kdekoliv na světě otevře dveře do DOMU pro normální lidi neviditelného a v němž bydlela v průběhu staletí celá řádka slavných osobností. Kromě nových přátel a času, který tam neutíká, se vám v DOMĚ splní každé přání,“ uvádí v anotaci nakladatelství.

Hlavní hrdina Marek se omylem dostane do domu, který je normálním smrtelníkům nedostupný. Získá tajemný klíč, který mu dokáže otevřít dveře do domu kdekoliv na celém světě. V domě se mu plní všechna přání a vůbec mu neutíká čas, takže venku nikomu nezačne scházet. Může si dělat, co chce, a užívat si skvělou zábavu. Jenže onemocní jeho nejlepší kamarádka a začnou ho atakovat podivní duchové. S tím je třeba něco udělat, a tak začíná boj o život kamarádky a záchranu domu, kterému hrozí zničení. Než to ale dobře skončí, musí Marek cestovat časem, zjistit tajemství kouzelníků Rudolfa II. a najít skutečného kamaráda.