Jazz Meets World neúnavně přiváží další hvězdy jazzu

Praha - V rámci otevřeného hudebního projektu Jazz Meets World, který se koná průběžně na různých pražských místech, se 1. října uskuteční v pražském Divadle U Hasičů koncert mezinárodního tria Swallow/Talmor/Nussbaum. Jednotliví hudebníci se již v jazzovém světě těší značné reputaci, společná formace vydává své prvé CD pod titulem „Play in Traffic“ u Auand Records v součinnosti s jejich koncertem v Praze.

Steve Swallow je mistrem elektrické basy narozený v roce 1940, hrál snad se všemi, kdo v moderním jazzu něco znamenají. Je nutno se zmínit alespoň o Carle Bley, Gary Burtonovi, Johnu Scofieldovi nebo Jimmy Giuffrem.

Ohad Talmor se narodil ve Francii, žil dlouhý čas v Ženevě a má kořeny v Izraeli. Od roku 1995 žije a pracuje v New Yorku. Vedle toho, že hraje na saxofon, je Ohad především skladatelem a aranžérem. Dlouhá léta spolupracuje např. s Lee Konitzem, s nímž též navštívil Prahu.

Adam Nussbaum je vynikající bubeník, který se dovede pohybovat v každém prostředí, ať již v bigbandu, nebo v triu. Je již 30 let v jazzu „zavedená figura“. Zvláště je znám spoluprací s Johnem Abercrombiem. V Praze vystoupil před několika lety např. v triu s Tony Lakatosem a Jirkou Mrázem. 

Trio Swallow/Talmor/Nussbaum: 1.10.2009, 19:30 Divadlo U Hasičů, Římská 45, Praha 2, obsazení: Steve Swallow - e-bass, Ohad Talmor – sax, Adam Nussbaum - drums.